Nederlandse badmintonners 99,99% zeker van Olympische Spelen

Badmintonners Jacco Arens, Selena Piek en Eefje Muskens zijn nagenoeg zeker van deelname aan de Olympische Spelen van komende zomer in Rio de Janeiro. De wereldwijde badmintonbond BWF heeft zoals gebruikelijk op donderdag de wereldranglijst gepubliceerd en in het geval van 5 mei 2016 betekent dat de ranglijst op basis waarvan de olympische tickets verdeeld worden. 

In het enkelspel bleven de Nederlanders ver van de kwalificatieplaatsen, maar op twee van de vijf onderdelen doet Nederland wel mee, er van uitgaande dat NOC*NSF geen roet in het eten gooit. In het vrouwendubbel pakten Muskens en Piek vorige week zilver op het Europees kampioenschap en dat leverde het duo één plek winst op de wereldranglijst op: elfde in plaats van twaalfde, hoewel ook de twaalfde plek voldoende was voor olympische kwalificatie.

In het gemengd dubbel haalde Piek met Arens de halve finales van het EK, wat eveneens één plek winst opleverde: vijftiende. Ook dat was voldoende om mee te doen aan de Olympische Spelen. Alleen NOC*NSF kan theoretisch nog roet in het eten gooien, maar aangezien de twee duo's aan de nationale eisen voldaan hebben lijkt die kans niet aanwezig. 

"YEAAAAAH, OLYMPICS HERE WE COME!", aldus de duidelijke taal op de Facebookpagina van Arends donderdag. "Ik kan niet wachten om de voorbereiding te beginnen en nog harder te trainen dan ooit!", waarna hij onder meer Piek bedankt "voor het kunnen omgaan met mij". "Dit is waar je al die tijd voor over de wereld reist."

Uiteraard was ook Muskens blij. "Wauw, wat een ongelooflijk goed gevoel. Hier hebben we dag in dag uit keihard voor gewerkt." Piek zal in Rio een dubbel programma afwerken, zowel in het gemengd- als het damesdubbel. "Ik ben meer dan trots op onze kwalificatie, na een Nederlandse afwezigheid van acht jaar in het dubbelspel op de Spelen!"