Verstappen verheugd met overstap

Max Verstappen maakte vandaag de verrassende overstap van Scuderia Toro Rosso naar Red Bull Racing. De Nederlandse Formule 1-coureur is verheugd met deze nieuwe stap in zijn carrière, zo laat hij aan Verstappen.nl weten. Volgend weekend in Spanje komt hij al voor zijn nieuwe team uit.

Verstappen: "Deze volgende stap in mijn nog prille Formule 1-carrière is een waanzinnige kans en ik ben Red Bull Racing en Dr. Helmut Marko dan ook zeer dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. Het betekent voor mij een nieuwe uitdaging, waarbij ik snel veel kan opsteken in de omgeving van het topteam Red Bull Racing. Daarnaast kijk ik er enorm naar uit om samen te werken met en te leren van een ervaren en bewezen teamgenoot zoals Daniel Ricciardo is."

"Samen met Red Bull Racing zetten we nu alles op alles om mij zo optimaal mogelijk voor te bereiden op mijn eerste meters in de RB12 Tag Heuer, die ik volgende week vrijdag in Barcelona zal afleggen. Het spreek voor zich dat ik niet kan wachten tot dat bijzondere moment daar is."

Daniil Kvyat zal de omgekeerde weg bewandelen en voor Toro Rosso uitkomen. Verstappen dankt in ieder geval het Italiaanse junior team van Red Bull Racing waarvoor hij vorig jaar zijn debuut in de Formule 1 maakte. De Nederlander zegt veel geleerd en goede samengewerkt te hebben met de renstal uit Faenza.

Inmiddels is Verstappen in Milton Keynes in de fabriek van Red Bull Racing te vinden. Daar maakt de 18-jarige coureur kennis met zijn nieuwe team en de auto, past een nieuw stoeltje en neemt plaats in de simulator om te wennen aan de RB12.