Scheidsrechter naar de grond gehoekt door boze handballer

De Spaanse handballer Eddy Cordoba heeft zich afgelopen weekeinde flink in de nesten gewerkt. Met zijn club CBM Vinaròs speelde hij in Alicante een beslissende wedstrijd in de play-offs om promotie naar het vierde niveau van het Spaanse handbal, nog drie divisies verwijderd van de Liga ASOBAL - de topcompetitie. 

Vinaròs speelde in de play-offs van de provincie Valencia tegen Benetusser, met Daniel Orts als scheidsrechter. Op een bepaald moment in het duel besloot Orts Benetusser een vrije worp te geven na een vermeende overtreding van Cordoba. Die was van mening dat het een verkeerde beslissing was en dat is natuurlijk vreselijk irritant.

Omdat Cordoba ook wel doorhad dat verhaal halen weinig zin zou hebben besloot hij zijn ongenoegen maar op een andere manier te uiten: het heethoofdje liep naar Orts en gaf de arbiter een fikse dreun op zijn hoofd. Dit leidde er in elk geval toe dat Orts geen enkele beslissing meer nam in het nadeel van Cordoba, want de speler kon direct een verkoelende douche nemen. 

Cordoba laat zich even gaan (Bron: YouTube)

De kans lijkt verder groot dat Cordoba voorlopig zelfs helemaal niet meer te maken krijgt met 'irritante' scheidsrechters, want de Spaanse handbalbond is van plan om hem een schorsing van vier jaar aan zijn broek te hangen. Ook de coach van Vinaròs zit in de problemen, want de sukkel probeerde het wangedrag van zijn speler achteraf nog enigszins goed te praten.

Gelukkig beschikt het bestuur van de club wel over enig moreel besef, want die hebben besloten om Cordoba ergens anders zijn geluk te laten beproeven. Wij zouden hem bijvoorbeeld een boksschool voorstellen in plaats van een andere handbalclub..

Cordoba heeft trouwens toch nog deels zijn zin gekregen: de strafworp voor Benetusser werd niet genomen, want het duel werd na het incident definitief gestaakt.