[CL] Uitslag Bayern München - Atlético Madrid

Bayern München heeft in eigen huis gewonnen van Atlético Madrid, maar uiteindelijk bleek het onvoldoende om door te stoten naar de finale: 2-1.

Bayern München stond vanavond voor een loodzware opgave. De Duitsers verloren vorige week van Atlético Madrid(1-0), waardoor het vanavond een ongunstige uitgangspositie genoot. Atlético staat bekend om haar ijzersterke en solide defensie. Aangezien Bayern tot scoren moest komen, leek de opgave voor Bayern zelfs aan te schuren tegen het onmogelijke.

De eerste helft kende een spelbeeld dat van tevoren verwacht werd. Bayern nam al snel het initiatief en creëerde de meeste kansen, terwijl Atlético vooral achteruit liep en loerde op de counter. Na een paar kleine speldenprikjes, brak Xabi Alonso in de 31e minuut de ban. Een vrije trap vanaf een meter of 23 werd door de Spanjaard via een Atlético-been binnengetrapt: 1-0.

Even later werd Bayern-verdediger Javier Martínez naar de grond getrokken in duel met José Giménez. Het logische resultaat was een strafschop voor de thuisploeg. Thomas Müller leek zodoende voor de 2-0 te gaan zorgen, maar de middenvelder faalde vanaf elf meter, waardoor Bayern bij rust slechts met 1-0 leidde.

In het tweede bedrijf was Bayern in de openingsfase wederom zeer dominant. Een 2-0 leek dan ook in het verschiet te liggen, maar niets bleek minder waar toen Antoine Griezmann in de 54e minuut oog in oog kwam met Manuel Neuer. Fernando Torres, die in de minuten daarvoor louter met zijn handen in de lucht stond te zwaaien, bracht de Fransman met een leep steekballetje in stelling, waarna de 1-1 het resultaat was.

De gelijkmaker was een flinke mentale tik voor Bayern, dat wist dat het nu tweemaal diende te scoren om uitschakeling te voorkomen. En dat tegen de minst gepasseerde defensie in de Champions League. In de 74e minuut kwam Bayern niettemin tot scoren. Arturo Vidal bracht met het hoofd Robert Lewandowski in stelling de 2-1 op het scorebord te noteren. Hierdoor leefde de Allianz Arena weer even op, maar uiteindelijk bleek het onvoldoende.

Nadat Torres na Müller ook zijn strafschop niet benutte, was het duidelijk welke ploeg zich naar de finale op 28 mei zou gaan knokken. Josep Guardiola reikt met Bayern München wederom niet verder dan de halve finale van de Champions League. Het betekent hoe dan ook een smet op zijn drie jaar durende periode bij de Duitse recordkampioen.