Radiohead zet nieuwe single online

De Britse band Radiohead heeft het nummer 'Burn the Witch' op de eigen website en op YouTube gezet. De track lijkt voor het komende album een terugkeer naar wat meer traditionele songs aan te kondigen.

Radiohead brak in 1992 door met het nummer 'Creep', maar liet zich al vrij snel van een eigenzinnige kant zien met 'Paranoid Android' in 1997, van het veelgeprezen album OK Computer. Daarna sloeg de band (nog) meer aan het experimenteren, onder meer met het net als laatstgenoemde track veel op MTV gedraaide 'Pyramid Song' (2001).

In 2008 kwamen de mannen met In Rainbows, een experimenteel album dat ook opviel omdat downloaders zelf mochten bepalen wat ze ervoor over hadden. Zondag trok de band opnieuw de aandacht, ditmaal door geheel van Twitter en Facebook op te krassen.

Die verdwijntruc werd gezien als opmaat naar het volgende maand te verschijnen album, waarvan 'Burn the Witch' dinsdag als voorproefje verscheen. De animatievideo toont een heksverbranding met een twist, in een door strijkers gedreven rocksong.