'Bookmakers betalen miljoenen uit na titel Leicester'

De onverwachtse titel van Leicester City kost Britse bookmakers bij elkaar zo'n 25 miljoen pond (31,6 miljoen euro). Dat rekende de Britse krant The Independent dinsdag voor.

Maandag legden 'The Foxes' definitief beslag op het eerste kampioenschap uit de clubgeschiedenis. Iets waar niemand van tevoren rekening mee hield. Ook de bookmakers niet. Bij aanvang van het seizoen werd tot wel 5000 pond toegezegd voor iedere pond dat werd ingezet op een titel voor Leicester.

Ook begin november, toen de competitie al een tijdje onderweg was, was de notering voor een kampioenschap voor Leicester nog altijd 1000 tegen 1. Rondom de kerstperiode was dit 25 tegen 1. Verschillende wedkantoren gaven in een reactie op de titel van Leicester aan bij aanvang van het seizoen nooit meer een dergelijke hoge quoteringen te zullen hanteren.

Overigens is niet bekend wat een titel van meer gerenommeerde kandidaten als Chelsea of Arsenal, waar veel meer mensen op inzetten, zou hebben gekost.

Ook wordt in de berekening niet meegenomen dat de wedkantoren vermoedelijk veel meer miljoenen aan inzet op clubs als Chelsea niet uit hoeven te betalen. Het lijkt dan ook bijzonder aannemelijk dat de bookmakers net zo hard om de titel stonden te juichen als de Leicester-aanhang. 

'Leicester kost bookmakers 25 miljoen pond'
'Leicester kost bookmakers 25 miljoen pond' (Foto: ANP)