DENK: examenrooster aanpassen voor ramadan

Hoewel de Groep Kuzu/Öztürk beweert voor alle Nederlanders op te komen, voeren zij een koers waarbij je zomaar zou kunnen gaan denken aan onbeschaamd cliëntelisme. Een van de twee, Kuzu wil dat staatssecretaris Dekker van Onderwijs dit jaar met het plannen van de eindexamens rekening houdt met de ramadan, die in dezelfde periode valt.

Een logische en begrijpelijke vraag natuurlijk, wanneer je de uitvoering van een zandbakgeloof een stuk belangrijker acht dan de ontplooiing en schoolprestaties van kinderen. Om zijn argument wat meer gewicht te geven, wijst Kuzu op de krankzinnigheid die ze op het Britse eiland hebben gevat, waar dit soort perikelen al vrij normaal zijn. Ook onze Zuiderburen houden al rekening met de eisen van een onbewezen maangod.

Kuzu is bang dat de vastenperiode een negatieve invloed zal hebben op kinders met islamitische ouders. In plaats van ervoor te kiezen dan deze zelfopgelegde kastijding een stukje te verplaatsen, dient het hele onderwijs zich maar aan te passen. Geloof is immers een stuk nuttiger dan school.