Van Gaal: "Ben een van de beste trainers"

Louis van Gaal beleeft met Manchester United opnieuw een wisselvallig seizoen. Toch ligt dat niet aan zijn eigen kwaliteiten, meent de manager.

Manchester United staat momenteel vijfde in de Premier League en de kans dat de ploeg zich voor de voorronde van de Champions League plaatst is niet heel groot. Wel wacht de finale van de FA Cup nog tegen Crystal Palace.

Engelse media schrijven al maanden over het feit dat José Mourinho deze zomer de taken van Van Gaal overneemt, ondanks dat hij nog een contract voor een seizoen heeft op Old Trafford. "Ik kan daar wel mee omgaan. Het is niets nieuws voor me", zegt Van Gaal tegen diverse media op het Player of the Year awards-gala. "Maar voor mijn spelers is het niet zo makkelijk. Zij lezen het elke dag, wat denk je dat zoiets met mijn autoriteit doet? Hoe denk je dat ze mijn adviezen zullen opvolgen als hun coach wordt neergezet als iemand die niks kan?"

Van Gaal houdt echter vertrouwen in zijn eigen kwaliteiten. "Zo ben ik. Ik ben best arrogant. Ik ben een van de beste trainers ter wereld." Maar dat de prestaties niet voldoen aan de verwachtingen, daar is Van Gaal het wel mee eens. "De verwachtingen zijn die van de beste club ter wereld en deze zijn te hoog. We zitten in een overgangsfase en dat is nog niet zo makkelijk. We kunnen ons nog altijd plaatsen voor de Champions League en we zitten in de finale van de FA Cup."

Van Gaal weet dus wat hij moet doen om toch tevreden terug te kijken. "Ik ben naar Engeland gekomen om een prijs te winnen, maar eerst moeten we ons plaatsen voor de Champions League."