Kuifje-tekening levert weer miljoen op

Een originele striptekening van Kuifje heeft op een veiling in Frankrijk meer dan een miljoen euro opgeleverd. Dit meldt Comic Book Resources.

Kuifje, of Tintin, zoals schrijver Hergé hem noemde, blijft voor verzamelaars de aandacht trekken. Al eerder werden tekeningen uit andere strips voor meerdere miljoenen verkocht en zijn ook de merchandise-items nog steeds erg populair. De tekening, hieronder te bewonderen, werd gekocht door een Europese verzamelaar, die anoniem wil blijven. Wel laat hij weten "al zijn levenlang fan te zijn". 

De tekening kwam uit de strip De Scepter van Ottokar, die in 1939 verscheen in zwart-wit en in 1947 in kleur. De lezer volgt Kuifje en Bobbie op een avontuur naar de fictionele staat Syldavië. Daar worden namelijk plannen gesmeed om de regering van Koning Muskar XII omver te werpen. De strip was origineel bedoeld als een kritiek op de ontwikkelingen in Nazi-Duitsland.

Er wordt door Peter Jackson en Steven Spielberg op dit moment gewerkt aan een nieuwe bioscoopfilm met Kuifje in de hoofdrol. The Adventures of Tintin: Prisoners of the Sun zal een vervolg worden op The Adventures of Tintin, dat in 2011 in Nederland uitkwam als De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn

De Scepter van OttokarDe Scepter van Ottokar