Van der Mark net in top-10 in matige Superbike-race

Michael van der Mark heeft de tweede race van het World Superbike-weekeinde in Imola afgesloten op de negende plek. De Nederlandse Honda-rijder kon ook in zijn laatste optreden van het weekeinde niet met de snelsten mee, maar wist het tempo nog lang genoeg vast te houden om in elk geval twee plekken te winnen ten opzichte van zijn startpositie.

Bij de start nam polesitter Chaz Davies direct de kop en de rest zag de Welshman pas bij de finish weer terug. Het leverde de Ducati-rijder zijn tweede zege op in een weekeinde waarin hij compleet domineerde: ook in de trainingen en kwalificatie stond er geen maat op hem. Achter hem ging het duel met name tussen Kawasaki-teamgenoten Jonathan Rea en Tom Sykes en het was kampioenschapsleider Rea die de tweede plek veroverde.

De duels daarachter werden uitgevochten door onder meer Davide Giugliano, Leon Camier en Alew Lowes, die de top-6 completeerden. Lorenzo Savadori viel de nodige plekken terug en werd aan het eind nog ingehaald door Van der Mark, die ook de terugvallende Markus Reitenberger nog in kon halen. Jordi Torres werd zevende, Van der Mark's teamgenoot Nicky Hayden eindigde voor de Nederlander als achtste.