Vettel houdt vertrouwen: "Wij gaan meedoen om de titel"

Het optimisme van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel kent weinig grenzen. Ondanks een enorme puntenvoorsprong van Mercedescoureur Nico Rosberg is Vettel van mening dat hij nog volop meedoet in de titelstrijd. De kopman van Ferrari zal vandaag wegens een bakwissel vijf plaatsen terug worden gezet op de startopstelling van de Russische Grand Prix. Doordat mederivaal Lewis Hamilton ook zo zijn problemen kende en vanaf plek tien zal moeten komen, vrezen velen een onbedreigde zevende opeenvolgende zege voor Rosberg.

Het verontrust Vettel echter allemaal niet. "We hebben nog geen races gewonnen dit jaar," zegt hij, "maar dat gaat wel gebeuren. Wij gaan vechten voor de wereldtitel, daar ben ik zeker van. Ik denk ook niet dat iemand na drie races al kan zeggen dat we eruit liggen." Dan moeten de betrouwbaarheidsproblemen wel de kop ingedrukt worden. Volgens teambaas Maurizio Arrivabene komen die mede voort uit het feit dat Ferrari op Mercedes jaagt. "We nemen veel risico," bromde hij tegen het Italiaanse Sky. "Misschien wel teveel. En dat is mijn fout."

"Het is duidelijk dat we ons zo snel mogelijk moet verbeteren," stelt Vettel. "Daarom pushen we ook zo hard. We doen alles dat we kunnen, daarom hebben we ook een nieuwe motor meegenomen. Ik denk ook dat we de goede kant opgaan, alleen zien we dat anderen, en dan met name Mercedes, hun werk ook heel goed doen." Vettel staat voorlopig slechts vierde in het WK met 33 punten. Teamgenoot Kimi Raikkonen volgt op plek vijf met 28. Lijstaanvoerder Rosberg heeft inmiddels 75 punten en verspilde er nog niet één.