Darter Payne pakt eerste PDC-titel, halve finale voor Van der Voort

Darter Josh Payne heeft voor een grote verrassing gezorgd door zijn eerste titel bij de PDC te winnen. De 22-jarige Engelsman uit Kent schreef zaterdag Players Championship 6 op zijn naam door in de finale James Wade te verslaan. Het werd 6-5. 

Payne de laatste jaren al gezien als een aanstormend talent, want hij onder meer drie toernooien op de Youth Tour. Nu weet hij ook bij de grote mannen te winnen. Vincent van der Voort haalde de halve finale, waarin hij met 6-4 verloor van Wade. Dit was zijn beste resultaat van dit jaar.

Payne won eerder vandaag van Gerwyn Price, Ronny Huybrechts, Wes Newton, Kevin Painter, Mensur Suljovic en Steve Brown. In de finale tegen Wade was een beslissende leg nodig en daarin sloeg Payne toe met een 116-finish. 

Van der Voort lijkt weer helemaal fit te zijn. De laatste maanden kampte hij met rugproblemen. Het lijkt zijn vruchten af te werpen, want met een halve finale boekte hij zijn beste resultaat van het jaar. Van der Voort won van onder meer Robert Thornton en Jamie Caven. Jelle Klaasen haalde de vierde ronde, waardoor hij steeds dichterbij Raymond van Barneveld kruipt op de wereldranglijst. Jeffrey de Graaf kwam tot de derde ronde. In die ronde ging Dave Chisnall onderuit, Chizzy gooide in die ronde tegen Caven wel een negendarter.

In Barnsley waren de grote namen als Michael van Gerwen, Gary Anderson, Phil Taylor en Van Barneveld afwezig. Zondag is er opnieuw een Players Championship in Barnsley. 

Uitslagen Players Championship 6 - vanaf achtste finales
Peter Wright 6-3 Mick McGowan
James Wade 6-4 Jim Walker
Vincent van der Voort 6-4 Jamie Caven
Nathan Aspinall 6-1 Ryan Meikle
Josh Payne 6-4 Kevin Painter
Mensur Suljovic 6-3 Jelle Klaasen
Steve Brown 6-2 James Wilson
Simon Whitlock 6-4 Jonny Clayton

Kwartfinale
James Wade 6-5 Peter Wright
Vincent van der Voort 6-5 Nathan Aspinall
Josh Payne 6-5 Mensur Suljovic
Steve Brown 6-5 Simon Whitlock

Halve finales
James Wade 6-4 Vincent van der Voort
Josh Payne 6-3 Steve Brown

Finale
Josh Payne 6-5 James Wade