HGC verslaat Oranje Zwart na shoot-outs en leeft nog

Hockeyclub HGC heeft zaterdag in Eindhoven een derde duel afgedwongen in de halve finale van de play-offs tegen Oranje Zwart. Na de thriller van afgelopen woensdag, die in shoot-outs eindigde, mondde ook deze wedstrijd in shoot-outs uit. Dit keer was HGC te sterk.

Oranje Zwart had het grootste deel van de eerste helft het betere van het spel. Caspar van Dijk zette OZ dan ook in de elfde minuut op voorsprong. Hij dribbelde vanaf de rechterflank richting de goal, waarna hij de bal teruglegde. Een medespeler stond er niet, maar via HGC-keeper Sam van der Ven belandde de bal op ongelukkige wijze toch in de goal: 1-0.

De ploeg van Michel van den Heuvel ging nadrukkelijk op zoek naar de 2-0. Het kreeg in de eerste helft twee strafcorners, maar Mink van der Weerden schoot niet met scherp. HGC mocht voor rust ook twee keer aanleggen voor een strafcorner, maar ook die pogingen troffen geen doel. Na de 1-0 van Van Dijk was het vooral wachten op de tweede treffer van Oranje Zwart.

Aan het begin van de tweede helft waren de rollen echter omgedraaid. HGC ging opportunistischer spelen en Oranje Zwart liep vooral achteruit. OZ-keeper Vincent Vanasch moest redding brengen op een schot van Goof van der Kamp, en Gonzalo Peillat zag zijn poging uit een strafcorner over de grond naast gaan. In de 48e minuut was het dan toch raak; Peillat 4e poging van de middag zat erin: 1-1.

Oranje Zwart schrok wakker. Robert van der Vorst was met een mooi schot dichtbij de 2-1, maar HGC-keeper Van der Ven strekte zich en hield de bal knap tegen. Het laatste kwartier domineerden de Eindhovenaren het spel en creëerden ze enkele grote kansen, maar de verdiende treffer bleef uit.

In de verlenging werd ook niet gescoord, waardoor shoot-outs beslissing moesten brengen. Goof van der Kamp maakte de beslissende, waardoor beide teams zondag opnieuw tegen elkaar spelen.