Gladbach stelt kampioenschap Bayern München nog even uit

Bayern München is nog geen kampioen van Duitsland. De ploeg bleef steken op een 1-1-gelijkspel, thuis tegen Borussia Mönchengladbach. Vorige week, op bezoek bij Hertha BSC, nam Bayern al wel een voorschot op titel nummer 25. De ploeg van Pep Guardiola won met 0-2, maar zag de enige 'achtervolger' Borussia Dortmund met 0-3 winnen van Stuttgart, waardoor het feest met minimaal week uitgesteld werd.

Die week verliep allerminst rustig. Bayern leed op bezoek bij Atlético Madrid, in de halve finale van de Champions League, een gevoelige nederlaag (1-0), waarover nog lang werd nagepraat. Die kater werd zaterdag niet weggespoeld.

Thuis tegen Mönchengladbach lag de bal er al in na vijf minuten. Thomas Müller kopte een corner richting doel. Yann Sommer, de kleinste keeper in de Bundesliga, zag de bal pas laat omdat er een hoop spelers voor zijn neus stonden en kon de zwakke inzet enkel in zijn eigen doel tikken: 1-0.

Ondanks de voorsprong waren de Beierse fans niet tevreden bij rust. Bayern was alles behalve in vorm, maar Gladbach speelde in een te laag tempo om de regerend kampioen pijn te doen. Aanvallend waren de bezoekers tot dusverre onzichtbaar gebleven.

Na rust werd Gladbach beter. Twintig minuten voor tijd had Andre Hahn de kans om Bayern pijn te doen, maar hij faalde. Twee minuten later maakte hij zijn misser goed. Hij passeerde Manuel Neuer met een laag, hard schot. Dus moest Bayern alles geven om in de slotminuten de zege en het kampioenschap veilig te stellen.

Dat lukte niet meer. Dus stelde Gladbach het titelfeest uit. Dortmund won immers ook, waardoor het gat nu vijf punten is. De onrust houdt dus aan en Bayern kan dinsdag pas voor opluchting zorgen. Dan moet thuis tegen Atlético Madrid een 1-0-achterstand worden goed gemaakt. De titel pakt Bayern wellicht volgende week, op bezoek bij Ingolstadt.

Nico Elvedi en Kingsley Coman (Bayern, rechts) met elkaar in duel. (PRO SHOTS/Witters)