Zware val Guintoli in World Superbike, Van der Mark start op P11

Michael van der Mark heeft het tempo tijdens de World Superbike in San Marino nog niet te pakken. Op het circuit van Imola noteerde de Nederlandse Honda-rijder in de vrije trainingen twee keer de twaalfde en een keer de zestiende tijd. Zaterdag ging het weliswaar iets beter, maar een topklassering lijkt nog altijd ver weg.

Van der Mark moest zich in de zogenaamde Superpole 1 plaatsen voor het tweede deel van de kwalificatie - iets wat men kan doen door in Superpole 1 bij de snelste twee te eindigen. Voor de Nederlander leek dat niet te gebeuren, want in zijn snelle ronde werd hij opgehouden door Dominic Schmitter.

Toch kwam Van der Mark met seconden te gaan nog over start/finish en dus kon hij nog één ronde rijden. Dat werd een ronde waarin hij zijn Honda tot de uiterste limiet duwde en dat leverde hem de snelste tijd op.

In Superpole 2 - waar de eerste vier startrijden bepaald worden - werd na enkele minuten de rode vlag gezwaaid. Sylvain Guintoli kende in Aqua Minerale een zogenaamde highsider en vloog meters door de lucht, voor hij erg hard op het asfalt smakte. Hoe het met de Fransman gaat is nog niet bekend, maar na een onderbreking ging de kwalificatie verder.

In de rest van Superpole 2 moest Van der Mark genoegen nemen met de elfde plek op bijna twee seconden van Chaz Davies. De Britse Ducati-rijder was ongenaakbaar en was bijna een halve seconde sneller dan de nummer twee, teamgenoot Davide Guigliano. Jonathan Rea completeert de eerste startrij. 

De eerste race op het circuit van Imola start zaterdag om 13.00 uur, exact een dag later gevolgd door de tweede race. Beiden zullen op Eurosport live te zien zijn.