FC Twente wordt helpende hand geboden door bedrijfsleven

FC Twente heeft weer wat lucht gekregen. Door een substantiële garantstelling van het Twentse bedrijfsleven van vele miljoenen euro's is er weer voldoende werkkapitaal. Zodoende blijft de continuïteit van de Tukkers gewaarborgd. Dit is gebeurd in samenhang met het eerder gesloten akkoord met de crediteuren, meldt FC Twente op het digitale thuis. Ook met ex-bestuurders. Het goede nieuws zorgt natuurlijk voor euforie.

Onno Jacobs, interim-directeur, is content. "Het is fantastisch om te merken op hoeveel steun FC Twente in de regio kan rekenen. Niet alleen onze supporters zijn in deze loodzware periode onvoorwaardelijk achter de club blijven staan, ook het Twentse bedrijfsleven laat zich van haar beste kant zien."

"Met deze garantstelling, waarbij een groot aantal bedrijven betrokken is, kunnen wij tijdig, nog voor 1 mei a.s., een stevige financiële prognose afgeven aan de KNVB-licentiecommissie. Dat is essentieel in het hopelijk behoud van onze licentie en daarmee dus voor onze toekomst."

De steun van de bedrijven was pure noodzaak. "Het is kenmerkend voor de constructieve rol van de gemeente Enschede dat de termijn voor het alsnog kunnen inroepen van de gemeentelijke garantstelling is verlengd naar 31 december 2016."

"De betreffende Twentse bedrijven hebben aangegeven geen behoefte te hebben aan naamsvermelding", aldus een statement van de club zelf. "Vanzelfsprekend respecteren wij die keuze."

Eerder op de dag werd al bekend dat de Stichting FC Twente '65 het clubbestuur voor haar rekening zal gaan nemen. Voorzitter Huub Rakhorst, Kees van Ast, Henri Boers en Mark Rouwhorst het bestuur vormen. Jan Schutrups en Ton Heerts zijn benoemd in de Raad van Commissarissen, zij waren al in de rol van commissaris bij de club betrokken. Onno Jacobs zal interim-directeur blijven tot de uitspraak van de licentiecommissie van de KNVB er ligt. Zodra dit gebeurd is zal de RvC verder ingevuld worden en zullen de nieuwe directeuren van FC Twente aangesteld worden.