Jandino werkt aan tweede film

Jandino Asporaat schrijft aan een tweede film. "Ik heb wel 27 scenario's", zegt de komiek in De Telegraaf. Zijn debuutfilm Bon Bini Holland, die eind vorig jaar uitkwam, trok meer dan 550.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen.

Bon Bini Holland vertelt over een oplichter die probeert een Nederlandse zakenman te overtuigen in een niet-bestaand vakantiepark op Curaçao te investeren. Het was de debuutfilm van Jandino Asporaat die maar liefst vijf verschillende rollen vertolkt.

In de ochtendshow van Lex Gaarthuis op 100% NL vertelde Jandino donderdag nog wat meer over de film. "Er is om gevraagd. Dus ik ben nu aan het schrijven aan een goed scenario. Hij is in de maak, nu alleen nog op papier maar later ook zeker gewoon weer in de bioscoop."

Het verhaal van de nieuwe film wordt niet per se een direct vervolg op het plot uit de eerste film: "Ik ga gewoon weer een grappig verhaal schrijven en dan kijken we wel wat er verder uitkomt. Ik heb nog niet zoiets van: dat typetje moet trouwen of zij krijgen kinderen. Het verhaal moet gewoon weer grappig zijn." Wanneer de nieuwe film te zien is, kan Jandino nog niet inschatten.

Donderdag keert Jandino terug met het tweede seizoen van zijn latenightshow Dino bij RTL5, met de typetjes Gerrie en Judeska. Als het aan Jandino ligt, volgt er ook een derde reeks van de show.

Jandino werkt aan tweede film
Jandino werkt aan tweede film (Foto: BuzzE)