Selby en Junhui naar halve finales WK snooker

Mark Selby en Ding Junhui staan in de halve finales van het wereldkampioenschap snooker. Selby was woensdagmorgen te sterk voor Kyren Wilson en Junui rekende dinsdagavond al af met Mark Williams. 

Selby wist dinsdag al een 10-6 voorspong op te bouwen en bouwde met breaks van 92 en 78 bouwde hij dat uit naar 12-6. Op 12-7 potte Wilson wel een break van 143 punten, tot nu toe de hoogste break van dit toernooi. Selby, de nummer één van de wereld en de wereldkampioen van 2014, won uiteindelijk met 13-8. 

De 24-jarige Wilson kende een mooi toernooi met zeges op toptienspelers Joe Perry en Mark Allen. Selby kende over het hele seizoen een matig jaar, maar lijkt nu op het goede moment te pieken. Selby speelt in de volgende ronde tegen Marco Fu of Barry Hawkins. Fu staat momeneel met 7-1 voor. 

Junhui was dinsdag snel klaar met tweevoudig wereldkampioen Mark Williams. Het werd 13-3. De Chinees speelt in de halve finale tegen Alan McManus of snookerveteraan John Higgins. Laatstgenoemde staat momenteel 9-7 voor in de clash tussen twee Schotse snookerveteranen. 

Selby en Junhui naar halve finales WK snooker (Pro Shots / Action Images)
Selby en Junhui naar halve finales WK snooker (Pro Shots / Action Images)