Hakkinen: "Rosberg is klaar voor de wereldtitel"

Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen vindt dat klassementsleider Nico Rosberg er klaar voor is om kampioen te worden. De Fin kent Rosberg al vanaf diens kinderjaren toen Hakkinen zelf nog Formule 1 reed. Nico's vader Keke was destijds zijn manager. "Ik weet nog dat hij als vier- of vijfjarige rond liep met een  klein helmpje in zijn hand en tegen mij zei dat hij ging go-karten," herinnert Hakkinen zich. "Wanneer ik hem nu zie, ben ik trots op hem." 

Rosberg is momenteel in de vorm van zijn leven met zes opeenvolgende zeges. De Duitser gaat na drie races dan ook fier aan de leiding van het WK met 36 punten voorsprong op teamgenoot en aartsrivaal Lewis Hamilton. Hakkinen ziet daarom dat Rosberg er klaar voor is. "Het talent heeft hij altijd al gehad," zegt hij. "Maar nu heeft hij het doel helder voor ogen en zegt hij vol overtuiging tegen zichzelf dat hij kampioen wil worden."

Zelf won Hakkinen in zijn achtste seizoen zijn eerste titel. Rosberg is momenteel al aan zijn elfde jaar bezig. "Zeker in de Formule 1 kost het tijd voordat je klaar bent om te winnen. Laat ik het zo zeggen: ook als je tegen jezelf zegt dat je kampioen wil worden houdt dat niet altijd in dat je er ook klaar voor bent. Die stap is is niet zomaar gezet. Die moet je met alle overtuiging en iedere vezel in je lichaam maken en is uitdagender dan dat de meeste mensen denken. Dus mijn antwoord is ja: Nico is klaar voor de titel."

Hakkinen: "Rosberg is klaar voor de wereldtitel" (Pro Shots / Zuma Sports Wire)
Hakkinen: "Rosberg is klaar voor de wereldtitel" (Pro Shots / Zuma Sports Wire)