Nog meer juridische tegenslag voor Bill Cosby

Een rechter in Los Angeles heeft het verzoek van Bill Cosby afgewezen om de zaak van een vrouw die claimt op 15-jarige leeftijd misbruikt te zijn op te schorten. Intussen stelde een rechter in New York in een andere rechtszaak dat New York Magazine de komiek geen inzage hoeft te geven in de onbewerkte interviews die het blad had met zes van zijn aanklagers.

De twee tegenslagen komen een dag nadat een rechter stelde dat er geen reden is de strafzaak die Andrea Constand tegen hem voert te staken. Dat betekent dat er schot zit in drie zaken die lopen tegen de komiek. In alle zaken beschuldigen vrouwen Cosby van seksueel misbruik.

Alleen in de zaak van Constand kon Cosby strafrechtelijk worden vervolgd omdat de andere zaken verjaard zijn. Met het oordeel van de rechter in Los Angeles wordt die verjaringstermijn echter genegeerd omdat het slachtoffer, Judy Huth, op minderjarige leeftijd misbruikt zou zijn. De rechter in New York hield zich intussen bezig met een lasterzaak tegen de televisiepersoonlijkheid; daarin stelt een groep van zijn vermeende slachtoffers dat ze door Cosby en zijn advocaten onterecht zijn weggezet als leugenaars.

Nog meer juridische tegenslag voor Bill Cosby
Nog meer juridische tegenslag voor Bill Cosby (Foto: BuzzE)