Eerste wildcards Olympische Spelen vergeven

De eerste wildcards voor de Olympische Spelen van komende zomer zijn vergeven via de internationale gymnastiekbond FIG. Wildcards voor de Spelen worden vergeven via de zogenaamde Tripartite Commission. Om in aanmerking te komen moet een land op de vorige twee Zomerspelen niet meer dan acht individuele deelnemers hebben gehad.

De Monegaskische turner Kevin Crovetto werd vorig jaar 'slechts' 172e op het WK, maar toch besloot de commissie om hem het beschikbare startbewijs voor de Spelen te geven. Dat betekent dat Monaco voor het eerst sinds 1920 weer in het turnen vertegenwoordigd zal zijn. 

Isabella Amado Medrano uit Panama veroverde een 130e plek op het WK vorig jaar, in een deelnemersveld van bijna tweehonderd dames. De commissie besloot om haar het bij de vrouwen beschikbare ticket te geven en dus zal Panama voor het eerst meedoen aan het olympisch turnen.

De derde en laatste wildcard werd vergeven in de ritmische gymnastiek. Elyane Boal zal op de Kaapverdische Eilanden de beste verjaardag van haar leven gehad hebben. De dame die vorig jaar 111e werd op het WK kreeg dinsdag namelijk uitgerekend op haar 18e verjaardag te horen dat ze zich op mag maken voor de Olympische Spelen - een beter verjaardagscadeau zal ze zich toch niet kunnen wensen.