Amazone Werth niet met toppaarden naar Rio

De Duitse amazone Isabell Werth zal op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro dit jaar haar wedstrijden niet op toppaarden Don Johnson en Bella Rose rijden. "Zij kunnen voorlopig niet terugkeren in het wedstrijdcircuit. Voor mij is dat een enorme teleurstelling", meldt de vijfvoudig olympisch dressuurkampioene. 

De 46-jarige Duitse zal nu met Emilio of Weihegold op jacht gaan naar olympisch succes. "Ook dat zijn twee geweldige paarden die zich hopelijk verder zullen waarmaken zoals ze in de afgelopen toernooien al hebben gedaan." 

Werth won haar eerste olympische medailles op de Spelen van 1992 in Barcelona. In Barcelona won ze goud in de landenwedstrijd en zilver in het individuele toernooi. In 1996 wist ze naast het goud in de landenwedstrijd, ook te schitteren met goud in het individuele toernooi. In 2000 en 2008 pakte Werth wederom het zilver in het individuele toernooi en het goud in de landenwedstrijd. In totaal kwam Werth tot acht olympische plakken, vijf gouden en drie zilveren. De laatste medaille won ze in Peking 2008.