Maxim Hartman spijkerhard over Hilversum

Maxim Hartman heeft zich in een interview met HP/De Tijd spijkerhard uitgelaten over het Hilversumse televisiewereldje. Onder andere John de Mol en Joop van den Ende krijgen er flink van langs.

Hartman noemt televisie een 'schitterend medium' maar verbaast zich dat hij bij het zappen zo weinig leuks tegenkomt. "Dan denk ik: hoe kan dat? Dertig kanalen langsgaan en niks vinden wat een beetje boeiend is." Over John de Mol heeft Hartman een uitgesproken mening: "Ik snap niet wat John de Mol met zijn geld doet. Ik weet niet hoeveel hij inmiddels heeft, het is niet eens meer na te tellen, volgens mij zijn het zelfs miljarden. Maar dat je dan nog steeds zoveel bagger produceert. (...) Wat bezielt die man?"

Werken voor John de Mol is voor Hartman uitgesloten. "Al zou hij me twee miljoen geven. Nee. Ik heb die hele gast niet nodig." Joop van den Ende is volgens de dwarse presentator 'een absolute smeerlap'. "Joop van den Ende wordt nu als kunstpaus binnengehaald bij de NPO vanwege zijn fucking kunst-foundation. Maar hoe komt hij aan dat geld? Door twintig jaar kots over ons uitgestort te hebben. En nu wordt meneer binnengehaald als de grote kunstpaus. Ja, lekker is dat. Waarom wordt hij niet ter verantwoording geroepen voor al die pleurisprogramma's en kutmusicals die hij maakt?"

De ene helft van Rembo & Rembo wil televisie maken op zijn manier. Als dat niet kan, dan is hij onverbiddelijk en stopt hij direct. "Dan dreigen ze soms met juristen en heel grote andere partijen. Maar dat interesseert me niks. Dan zeg ik: doe maar, maar dan rij ik morgen bij jullie de hele pui eruit."

Maxim Hartman spijkerhard over Hilversum
Maxim Hartman spijkerhard over Hilversum (Foto: BuzzE)