Leicester City kan in Manchester kampioen worden na gelijkspel Tottenham

Leicester City kan komend weekend in een uitduel met Manchester United kampioen worden van de Premier League. Tottenham Hotspur liet maandagavond punten liggen. Het werd thuis tegen West Bromwich Albion 1-1.

Tottenham Hotspur tegen West Bromwich Albion zou de wedstrijd van Craig Dawson worden. De speler van West Brom drukte een gigantisch stempel op de strijd, waarin Tottenham de druk op Leicester City had kunnen behouden. Dawson pakte Tottenham-verdediger Jan Vertonghen zijn eerste competitiegoal in drie jaar af door een vrije trap van Christian Eriksen achter zijn eigen doelman te werken. Vertonghen zat er dichtbij en vierde de treffer, maar blijft ook dit seizoen vooralsnog op nul goals staan.

In de tweede helft toonde West Brom voortdurend de wil om een punt uit het vuur te slepen. In de 73ste minuut kreeg de ploeg loon naar werken. Uitgerekend Dawson nam de gelijkmaker voor zijn rekening. Hij kopte de 1-1 achter Tottenham-goalie Hugo Lloris.

Leicester kan komend weekend met de titel aan de haal gaan bij winst op Manchester United. De koploper van de Premier League beschikt met nog drie speelrondes te gaan over een voorsprong van zeven punten.