Hamilton kan China-motor gewoon gebruiken

Lewis Hamilton beleefde vorige week in China niet zijn beste raceweekend in de Formule 1. De regerend wereldkampioen kampte in de kwalifcaties in Shanghai met problemen aan zijn Mercedes-motor, waardoor hij de race achteraan aan moest vangen. Uiteindelijk kon hij nog een zevende plaats uit het vuur slepen. Beter nieuws is dat de probleem-krachtbron toch gered kan worden.

Het hybride systeem, MGU-H, begaf het in de kwalificatie, waardoor Hamilton veel snelheid tekort kwam. Voor de race werd de gehele krachtbron vervangen, waarna de motor naar Engeland gestuurd werd voor onderzoek. Daar bleek de schade mee te vallen, waardoor de Brit kan blijven beschikken over alle vijf motoren.

Mercedes: "De krachtbron in kwestie is donderdagochtend gearriveerd in Brixworth. Sindsdien is er iedere minuut onderzoek gedaan naar de motor in de fabriek. De MGU-H is uit elkaar gehaald en het probleem is waarschijnlijk veroorzaakt door de isolatie. De turbo zal vervangen worden. Ook de oliepompen worden vervangen nadat we brokstukken in het oliesysteem hadden aangetroffen. Nu de herstelwerkzaamheden erop zitten zal de motor gewoon meegenomen worden naar Sochi om als reserve te dienen."