O'Sullivan na thriller uitgeschakeld op WK snooker

Ronnie O'Sullivan is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinale van het wereldkampioenschap snooker. De vijfvoudig wereldkampioen verloor na een zeer spannend beslissend frame met 13-12 van Barry Hawkins. 

O'Sullivan keek begin van de avond tegen een 9-7 achterstand aan en opende de avond met een break van 93. Hij zag uiteindelijk Hawkins uitlopen tot 12-9. Met breaks van 124, 88 en 63 kwam hij tot 12-12 en moest er een beslissend frame aan te pas komen. Het laatste frame begon scrappy. Uiteindelijk was het Hawkins die eruit kwam en een break van 56 op tafel legde, wat even later voldoende bleek. Hawkins treft in de volgende ronde Marco Fu, die Anthony McGill versloeg. 

Judd Trump zal nog nog een jaartje wereldtitelloos blijven. Juddernaut verloor met 13-10 van Ding Junhui. De Chinees stond na de eerste sessie met 6-2 voor. Acht frames later stond het verschil van vier nog steeds op het bord. Met breaks van 72 en 91 kwam Junhui maandag snel op 12-7. Trump pakte nog drie frames, maar dat bleek niet voldoende. Junhui speelt in de volgende ronde tegen oud-wereldkampioen Mark Williams.

Kyren Wilson speelt zijn tweede WK en won dit jaar eerder zijn Shanghai Masters. Hij stond al 11-5 voor tegen Mark Allen. De als zevende geplaatste Allen kwam nog terug tot 11-9 voordat Wilson een frame kon pakken. Een break van 71 in het laatste frame bleek voldoende voor Wilson om zich bij de laatste acht te scharen. Voor een plek in de halve finales speelt hij tegen Mark Selby.

John Higgins had geen problemen met Ricky Walden. Het werd 13-8. Higgins treft in de volgende ronde Alan McManus in een Schots onderonsje.

Uitslagen tweede ronde - WK Snooker

Allister Carter 11 v 13 Alan McManus
Ricky Walden 8 v 13 John Higgins
Judd Trump 10 v 13 Ding Junhui
Mark Williams 13 v 8 Michael Holt
Anthony McGill 9 v 13 Marco Fu
Barry Hawkins 13 v 12 Ronnie O'Sullivan
Mark Allen 9 v 13 Kyren Wilson
Sam Baird 11 v 13 Mark Selby

Kwartfinales

Alan McManus v John Higgins
Ding Junhui v Mark Williams
Marco Fu v Barry Hawkins
Kyren Wilson v Mark Selby