Prestaties Force India kunnen Mallya niet bekoren

Vijay Mallya is vooralsnog niet tevreden over de prestaties van het Formule 1-team Force India in het jaar 2016. De mede-eigenaar en teambaas zag Nico Hülkenberg zevende worden in Australië, maar daarna pakten zowel de Duitser als teamgenoot Sergio Perez geen punten meer.

Mallya: "In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat we meer verwacht hadden van de start van dit seizoen, al zijn er meerdere redenen waarom het kwartje niet onze kant op gevallen is. Maar we kunnen een vergelijking trekken met vorig jaar, want in 2015 verkeerden we na drie races in eenzelfde positie. Toen hadden we één punt meer dan nu en uiteindelijk werd het ons meest succesvolle seizoen ooit. Met nog achttien races te gaan krijgen we nog genoeg kansen om het tij te keren."

De Indiër is ervan overtuigd dat Force India over een snelle bolide beschikt. Hij hoopt dat het er komend weekend in Sochi wel uit gaat komen en dat goede posities in de kwalificatie, net als vorig jaar, omgezet kunnen worden in punten. Bij de daarop volgende race in Spanje worden verbeteringen aan de wielophanging en aerodynamica doorgevoerd. Deze moeten de renstal gaan helpen om de potentie meer uit de bolide te gaan halen.