Romero kickstart Blackroom

Gisteren zagen we reeds een teaser voor de nieuwe game van John Romero en Adrian Carmack. Vandaag is eindelijk duidelijk wat we kunnen verwachten. De game Blackroom gaat over een holografische simulatie kamer met dezelfde naam, die op hol is geslagen. Jij wordt naar binnen gestuurd om de boel te onderzoeken.

Blackroom glitch

Blackroom kan de herinneringen scannen van de mensen in de kamer en gebruikt deze tegen ze. Dat is uiteraard niet de bedoeling van de kamer en het bedrijf achter blackroom genaamd Hoxar huurt jou in om orde op zaken te stellen. Je hebt een apparaat genaamd een Boxel waarmee je onder andere de tijd stop kan zetten en door muren kunt kijken. Je dwaalt door Middeleeuwse kastelen, Victoriaanse villa’s en het Wilde Westen in een verhaalmodus van meer dan tien uur. Uiteraard knal je alles stuk wat er verdacht uitziet met een handig jetpack op je rug voor de betere sprongen. Ook heeft Blackroom opzij-stappen in een cirkelbeweging. Zo kun je om je doelwit heen draaien en deze goed in het vizier houden.

Romero, Carmack en de rest van het team vragen via Kickstarter $700.000,- om Blackroom te maken. Ze hopen er eind 2018 mee klaar te zijn, maar dan heb je ook een volledig mod-bare game, multiplayer met speelmodi zoals Deathmatch, levelbouwer en dit alles op de soundtrack van George Lynch. Door je in te schrijven als backer wordt je ook personeelslid van Hoxar. Op het moment staat de teller op een kleine $30.000,-. Er zijn nog 32 dagen om je geld over te maken.

Blackroom hoofdpersoon

Blackroom HUD

Blackroom zwerven