Duel Fenerbahçe gestaakt na aanval op official

Bizarre taferelen in Turkije. De uitwedstrijd van Fenerbahçe bij Trabzonspor is gestaakt nadat een 'supporter' van de thuisclub de vijfde official te lijf ging.

Het incident gebeurde in de blessuretijd van de wedstrijd, toen Fenerbahçe al op een 0-4 voorsprong stond. Robin van Persie, die de hele wedstrijd speelde, maakte na ruim een uur voetballen het laatste doelpunt. Voor rust pakten de bezoekers via Alper Potuk en Volkan Şen al een veilige marge.

Dankzij Nani en dus Van Persie werd het 0-4, waarna in de slotfase de vlam in de pan sloeg. Een zogenaamde 'supporter' van Trabzonspor bestormde de assistent-scheidsrechter die naast één van beide doelen op de achterlijn staat. Hij werd in de rug aangevallen en kreeg vervolgens een aantal klappen toen hij al op de grond lag.

Nadat stewards de misdragende 'voetbalfans' in de klauwen hadden gegrepen, kon de official worden behandeld aan zijn verwondingen. Hoe ernstig hij eraan toe is, is niet bekend. De scheidsrechter besloot de resterende blessuretijd niet meer te laten uitspelen en het duel te staken.

Beelden van het incident (Bron: Youtube)