Lowes wint door valpartijen gekenmerkte Moto2-race Jerez

De Britse motorcoureur Sam Lowes heeft op het circuit van Jerez de Spaanse Grand Prix in de Moto2 gewonnen. De 25-jarige Lowes snelde op zijn Gresini Kalex vooral dankzij een ijzersterk tweede deel naar zijn tweede zege.

De start werd een prooi voor Jonas Folger, die vanaf de tweede plek vertrok en gelijk een gaatje sloeg naar polesitter Lowes. De twee werden gevolgd door Simone Corsi, Franco Morbidelli en Alex Rins, maar Corsi ging al in de tweede ronde vanaf plek drie onderuit. Lowes pakte zijn eerste plek al snel weer terug, door te profiteren van een foutje van Folger.

De rest van de race werd vooral gekenmerkt door diverse valpartijen, waaronder die van Miguel Oliveira. De Portugees was op weg naar een zesde plek, maar schoof kort voor het einde onderuit. Voorin werd nauwelijks meer gevochten, waardoor Lowes een dominante zege bij kon schrijven. Folger pakte de tweede plek en werd niet meer bedreigd door Rins, die het podium compleet maakte.

Morbidelli werd vierde, terwijl wereldkampioen Johann Zarco vanaf plek vijftien nog naar de vijfde plek reed. Dat was wel te danken aan de valpartijen van Oliveira en, in de slotronde, Lorenzo Baldassarri, die vanaf positie vijf onderuit ging. Overigens moest Zarco na afloop nog wat hand- en spandiensten verlenen: Rins kwam zonder benzine stil te staan en dus duwde de Fransman zijn Spaanse concurrent naar de pitstraat.