Doctor Who kiest een nieuwe companion

De Doctor heeft een nieuwe reisgenoot in zijn TARDIS. De BBC maakte gisteren bekend dat actrice Pearl Mackie is gekozen om Peter Capaldi te vergezellen tijdens afleveringen van Doctor Who.

De bekendmaking hiervan vond gisteren plaats, in de rust van de FA Cup halve finale. De BBC zond tijdens die wedstrijd een scène uit waarin Capaldi en Mackie samen te zien zijn. De naam van Mackie's personage is Bill.

"Ik ben heel enthousiast om me bij de Doctor Who-familie te voegen", aldus Mackie. "Het is zo'n bijzonder Brits instituut. Ik ben enorm trots om de TARDIS mijn thuis te mogen noemen. Peter Capaldi is zo'n briljant acteur, en de Doctor is zo'n vreemd en prachtig personage, ik kan niet wachten om te zien wat voor avonturen er wachten op hem en Bill in de tijd en de ruimte. Toen ik het script tijdens de auditie las vond ik Bill geweldig. Prachtig geschreven, cool, sterk, scherp, een beetje kwetsbaar en een beetje geekiness erbij - ik kan niet wachten haar tot leven te brengen, en om te zien hoe ze zich ontwikkelt in de serie."

Doctor Who is voor Mackie de eerste grote tv-productie waar ze een belangrijke rol in speelt. Eerder was ze te zien in de medische serie Doctors, en naast televisie was ze actief in de theaters van Londen.

Doctor Who heeft dit kalenderjaar geen nieuw seizoen: kijkers kunnen slechts één aflevering verwachten, tijdens Kerstmis. Het nieuwe seizoen, wat naast het eerste voor Mackie ook het laatste is voor showrunner Steven Moffat, is volgend jaar te zien.