Haller: "Ik wil zeker iets teruggeven aan FC Utrecht"

Sébastien Haller gaat met vertrouwen de bekerfinale van FC Utrecht tegen Feyenoord in. Zijn familie komt uit Frankrijk over om hem zondag te zien spelen.

"Ik wil zeker iets teruggeven aan FC Utrecht. Dankzij FC Utrecht heb ik me zo goed kunnen ontwikkelen en daar ben ik heel dankbaar voor", vertelde Haller tegen De Telegraaf. "Het zou perfect zijn wanneer ik als dank daarvoor de beker naar Utrecht kan halen."

Utrecht nam in de winter van 2015 de 21-jarige Fransman over van Auxerre. De spits groeide in korte tijd uit tot een van de uitblinkers in de Eredivisie. Hij was dit seizoen in 34 wedstrijden 22 keer trefzeker. "Dit is zeker de grootste wedstrijd in mijn carrière tot nu toe."

"Mijn broer, zus en een aantal vrienden komen over uit Frankrijk om mij te zien spelen. Het is mijn droom als spits om te scoren in de finale en beslissend te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat wij de kwaliteit hebben om van Feyenoord te winnen. De manier waarop we tegen onder meer PSV en Ajax hebben gespeeld, geeft ons heel veel vertrouwen."