[eSports] 9 personen uit Starcraft-scene veroordeeld voor matchfixing

Een grote vangst in de Starcraft II-wereld: maar liefst negen personen zijn gearresteerd door de Zuid-Koreaanse autoriteiten op verdenking van matchfixing. De meest opmerkelijke veroordeelde is Lee "Life" Seung Hyun, wereldkampioen van 2014 en verliezend finalist in 2015. Verder zijn ook de terran-speler Jung "Bbyong" Woo Yong, vier matchfixers, twee geldschieters en een persoon die een weddenschap aanging veroordeeld.

Het officiële politierapport noemt Life niet bij naam, maar de woorden 'verliezend finalist bij de WCS 2015' laten weinig aan de verbeelding over.  Het zou gaan om twee rondes tegen Dream en Terminator tijdens het eerste seizoen van de KeSPA Cup 2015, waar Life opzettelijk rondes verloor. Bbyong zou tijdens eerste seizoen van de Global Starcraft League (GSL) in 2016 opzettelijk een map hebben verloren van DRGLing. Life heeft een boete van 70 miljoen Koreaanse Won (ongeveer 54.385 euro) gekregen, terwijl Bbyong een boete krijgt van 30 miljoen Won (ongeveer 23.308 euro). Bbyong was de enige die zich zelf heeft gemeld bij de autoriteiten.

Blizzard en de Korean eSports association hebben nog niet gereageerd op de arrestaties van de spelers. Het is te verwachten dat de Korean eSports association hard op gaat treden tegen de spelers: de vorige keer werden de speler YoDa en de coach Gerrard (beiden team Prime) beiden verbannen voor het leven.

Life
[eSports] 8 personen uit Starcraft-scene veroordeeld voor matchfixing