Tennisser Mertens ontkent matchfixing

Tennisser Yannick Mertens heeft ontkend dat hij heeft meegewerkt aan matchfixing. Gisteren werd bekend dat tennisbond KNLTB een onderzoek instelt naar een dubbelpartij van de Belg en zijn Nederlandse partner Mark Vervoort omdat er ongewoon veel op gewed werd.

Mertens en Vervoort speelde in de eerste ronde in de Challenger in Turijn tegen de Italianen Edoardo Eremin en Lorenzo Sonego, waarbij de Belg en de Nederlander op voorhand favoriet waren. Er waren afwijkende gokpatronen waarneembaar en de inzet was met 91.000 euro veel hoger dan gebruikelijk te noemen. Uiteindelijk zegevierden de Italianen met 6-3 en 6-4.

Mertens reageerde via Facebook op de beschuldigingen. "Zoals sommige anderen heb ik het spijtige nieuws omtrent mijn persoon ook moeten vernemen via de pers. Ik ben totaal verrast, heb geen weet van valse praktijken en heb er al zeker niks mee te maken."

Vervoort liet alleen weten dat de KNLTB geen contact met hem op heeft genomen, iets dat een woordvoerster van de bond beaamt. "Dat ligt in deze situatie ook niet voor de hand." Het openbaar ministerie en de Tennis Integrity Unit zijn op de hoogte gesteld van het onderzoek.