Atlético en Real Madrid maken geen fout in Spaanse titelstrijd

Atlético Madrid heeft woensdagavond met succes de mede koppositie in de Primera División verdedigd. Op bezoek bij Athletic Club werd een minimale zege geboekt.

Diego Simeone had een basisplaats ingeruimd voor Fernando Torres. De spits, die in zijn laatste vier wedstrijden telkens trefzeker was, beschaamde dat vertrouwen van de Argentijn niet.

Na 38 minuten kopte El Niño een voorzet van Antoine Griezmann binnen: 0-1. Het betekende ook de vijfde wedstrijd op rij waarin hij trefzeker was, dat was hem tot aan woensdagavond nog nooit gelukt in zijn carrière. De treffer van de Spaanse spits was voldoende voor de zege want er werd in het restant van de wedstrijd niet meer gescoord. Atlético staat in punten gelijk met FC Barcelona maar de Catalanen hebben een beter doelsaldo (+67 om +42).

Na FC Barcelona en Atlético Madrid heeft ook Real Madrid woensdagavond drie punten gepakt. In Estadio Santiago Bernabéu werd Villarreal met 3-0 verslagen. Bij Real ontbrak Gareth Bale vanwege een lichte blessure. Zijn plek in de basis werd overgenomen door Lucas Vázquez.

De mogelijkheden voor rust waren schaars, al had Real het initiatief. Cristiano Ronaldo testte Sergio Asenjo, maar de doelman had een goede redding in huis. Vázquez schoot na ruim een half uur hard over. Vier minuten voor rust brak Karim Benzema de ban. De Fransman kopte zijn ploeg op voorsprong en bepaalde daarmee de ruststand op 1-0.

Na rust was er hetzelfde wedstrijdbeeld. De ploeg van Zinédine Zidane had de bovenhand en na 69 minuten verdubbelde Vázquez de marge. De 24-jarige Spanjaard klopte Asenjo met een vlammend schot in de korte hoek: 2-0.

Luka Modrić maakte vervolgens zeven minuten later aan alle twijfel een eind wie de wedstrijd zou gaan winnen. De Kroatische middenvelder werkte een voorzet van Danilo binnen. Real blijft derde in de Primera División met één punt achterstand op zowel Barcelona als Atlético. Er staan in Spanje nog vier speelrondes op het programma.