Monsterzege Barcelona dankzij Suárez-show

Er was sprake van een dip bij Barcelona. Die ploeg presteerde de afgelopen weken ver ondermaats. Na het duel met Deportivo La Coruña is alle frustratie er nu in elk geval af: 0-8.

De wedstrijd begon eigenlijk pas bij het eerste doelpunt. De bevrijding, de vreugde, een vlaag van opluchting. Alle positieve emoties kwamen bij Barcelona naar boven toen Luis Suárez na ruim tien minuten voor de openingstreffer zorgde. Een treffend voorbeeld van de dip waarin Barça voor dit duel verkeerde.

Het liep niet bij de Catalanen. Al weken niet. Geen Champions League meer en de ruime voorsprong in de Primera División was ineens verdwenen. Het werd hoog tijd dat de koploper weer eens wat van dat ouderwetse vernuft liet zien. En tegen Deportivo was het weer zover. Maar dus pas na de treffer van Suárez, die uit een corner van Rakitic van heel dichtbij raak tikte: 0-1.

Al kreeg de gastheer daarna nog twee levensgrote kansen via Celso Borges, maar hij faalde in de opdracht om Barça écht pijn te doen. Niet veel later bediende Lionel Messi zijn collega Suárez met een watervlugge beweging en de topscorer tekende voor zijn tweede: 0-2.

Na de rust ging het ineens kinderlijk eenvoudig. Eerst maakte Ivan Rakitic aan alle twijfel een einde, ditmaal fungeerde Suárez als aangever en kort daarna gaf Messi de Uruguayaan de mogelijkheid om zijn derde te maken. De spits deed dat: 0-4. Het was met name schrijnend om te zien hoe Deportivo op dat moment de hoop al lang en breed had opgegeven.

De tegenvallende Neymar kreeg vervolgens zelf de kans om weer wat vertrouwen te tanken, maar hij liet Suárez zijn vierde van de avond maken. Het was sowieso de wedstrijd van de Uruguayaan en dat benadrukte hij twintig minuten voor tijd met zijn tweede assist. Ditmaal bood hij Messi een niet te missen mogelijkheid: 0-6. Ook verdediger Marc Bartra deed vervolgens nog een duit in het zakje en zelfs Neymar kwam nog tot scoren: 0-8. De ooit zo gerespecteerde ploeg Deportivo La Coruña werd in eigen huis volledig vernederd.

Na drie competitienederlagen op rij is alle frustratie er nu even uit bij Barcelona. En het arme Deportivo was daar het ongelukkige slachtoffer van. Op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats. Houdt Barça dit nu weer vast, dan is de titelkandidaat opnieuw bepaald.