Smite-streamer kapt ermee na opmerkingen over zelfmoord

Brandon "DM Brandon" Nance, heeft gisteren in ongeveer 3 minuten hoogstwaarschijnlijk zijn twitch-carriére naar de knoppen geholpen. De gamer die 80.000 volgers en meer dan 6.5 miljoen views heeft door het streamen van de MOBA Smite, maakte gisteren hatelijke opmerkingen naar een donateur die schreef dat de game en DMBrandon hebben afgehouden van zelfmoord.

"Lang verhaal kort: ik wilde zelfmoord plegen in augustus, en ontdekte jouw videos toen ik ontslagen werd en Smite is een positieve uitlaatklep voor mij geworden. Dankjewel' schreef de donateur. In plaats van de donateur te bedanken op een normale manier, stak Nance een tirade af.

"Er zullen veel streamers zijn die een bericht zoals dat waarderen. Ik noem je gewoon een klootzak. Het is een egoïstisch, stom iets om te doen en als je mijn mening daarover niet leuk vindt, dan kan je iemand anders gaan zoeken om te gaan kijken die zegt dat jezelf van kant maken oké is. Go fuck yourself, kid" raast Nance.

Vervolgens gaat hij door om mensen die klagen over depressie een stoot onder de gordel te geven. "Iedereen heeft last van fucking depressie en angstigheid. Iedereen heeft fucking moeite om elke ochtend uit bed te stappen, maar veel van ons belasten anderen daar niet mee. Er is therapie. je hebt vrienden en mensen die je helpen. En als je besluit uit het leven te stappen of deze slopende idiote ziekte je leven te laten verwoesten omdat je niet weet hoe je er mee om moet gaan dan is dat jouw probleem.'

Nance richt zich vervolgens voor zijn slotakkoord op de donateur. 'Het is goed dat we je inspireren om een beter mens te zijn, maar het is niet alsof we niet onze eigen problemen hebben. Als je zegt dat je zelfmoord wilt plegen, waarom zou ik dat fucking willen horen? Ik wil verdomme niet horen dat je zelfmoord wilde plegen. Je plaatst een last op me die ik niet verdien.'

Vanzelfsprekend viel dit niet goed bij smite-fans, en veel fans vroegen aan ontwikkelaar Hi-Rez Studios om iets tegen Nance te ondernemen. Vannacht bood Nance zijn excuses aan en vermeldde dat hij ontslag heeft genomen bij Hi-Rez studios en stopt met het streamen van Smite. Nance blijft wel doorgaan met het streamen van andere games en het uitvoeren van liefdadigheidswerk.

Ook Hi-Rez studios heeft inmiddels een statement vrijgegeven over hun voormalige werknemer. "Bij high-rez geven we om onze community en nemen we onderwerpen als depressie, zelfmoord en psychische problemen heel serieus" zegt de ontwikkelaar tegen Eurogamer. 'Onze werknemers staat vrij om te zeggen wat ze willen, maar wanneer het tegen de waarden ingaat waar wij voor staan als bedrijf nemen we dat serieus. Wij hopen dat als er iets goed komt uit dit hele verhaal, dat het in ieder geval duidelijk is geworden dat er meer voorlichting en een open discussie moet komen over hoe we met deze stoornissen omgaan in onze samenleving.' Ook heeft Hi-rez een donatie overgemaakt aan de American Foundation for Suicide Prevention in nasleep van het incident.

Het moment van Nance in de stream is in het filmpje onderaan dit bericht te zien. Uiteraard met een waarschuwing dat de tirade als beledigend kan worden ervaren.

Smite-streamer kapt ermee na opmerkingen over zelfmoord