Gemeente geeft FC Twente meer tijd

FC Twente heeft van de gemeente Enschede meer tijd gekregen om gebruik te kunnen maken van de garantstelling van 32 miljoen euro. De Tukkers zitten diep in de financiële problemen en hebben tijd nodig om de zaken weer op orde te krijgen. Daarom heeft de gemeenteraad besloten om de termijn op te rekken van 1 mei tot 31 december.

De garantstelling van 32 miljoen euro is bedoeld om Twente een schuld van zeventien miljoen euro aan de gemeente vanwege de bouw van het stadion in te kunnen lossen. Ook kunnen andere schulden geherfinancierd worden. De bedoeling van de gemeente is dat als de club in rustiger financieel vaarwater zit alles afgelost kan worden.

Voor het zover is zal FC Twente nog wel de proflicentie moeten behouden. Hiervoor moet voor 1 mei een akkoord zijn bereikt met de schuldeisers. De licentiecommissie van de KNVB gaat op 9 mei, een dan na afloop van de competitie, oordelen of de club nog bestaansrecht heeft. Met het gemeentegeld zou de gevarenzone van categorie 1 verlaten kunnen worden.

Het is voor Twente wel te hopen dat ze geen averij meer oplopen op financieel gebied. De Tukkers kregen vorig jaar vanwege het financiële wanbeleid en het intrekken van de jaarrekeningen al tweemaal drie punten in mindering. Dit jaar werd de jaarrekening over het seizoen 2014/2015 ingetrokken nadat er onregelmatigheden waren geconstateerd. Dit leverde nogmaals drie punten aftrek op. De volgende straf bij een overtreding is intrekking van de proflicentie.