KPN verhuist hoofdkantoor naar Rotterdam

KPN verhuist zijn bestuur en een deel van het personeel van zijn huidige hoofdkantoor in Den Haag naar Rotterdam. Dat werd maandag bekendgemaakt.

Het telecombedrijf gaat ongeveer de helft van de ruim 4000 werknemers die momenteel op locatie Maanplein in de hofstad werken, herverdelen over andere KPN-locaties in de Randstad. De raad van bestuur van KPN krijgt als uitvalsbasis de KPN Toren in Rotterdam. Verder verhuizen er KPN-medewerkers naar zogenoemde kantoor-hubs in Amersfoort, Amsterdam, Houten en Zoetermeer. KPN zet de stap omdat het minder behoefte heeft aan kantoorruimte vanwege nieuwe vormen van werken.

De verhuizingen zullen in de loop van 2016 en 2017 plaatsvinden. Financieel topman Jan Kees de Jager wees er in een toelichting op dat KPN 'steeds flexibeler samenwerkt, op wisselende locaties en in wisselende teams'. Daar kwam bij dat er een aantal huurcontracten afliepen. "Hier passen we nu onze huisvesting op aan, tegen lagere kosten", voegde hij toe.

KPN was sinds 1998 gevestigd met zijn hoofdkantoor aan het Maanplein, daarvoor op een andere locatie in Den Haag. Een woordvoerster gaf aan dat KPN door de verhuizing van personeel 'een meer evenwichtige spreiding van medewerkers in de Randstad' krijgt. De herplaatsing leidt volgens haar niet tot ontslagen. "Niemand hoeft KPN te verlaten als gevolg van dit besluit", zo wist ze. De stappen hebben ook geen gevolgen voor de KPN-locaties buiten de Randstad.

KPN verhuist hoofdkantoor naar Rotterdam
KPN verhuist hoofdkantoor naar Rotterdam (Foto: ANP)