Uiterst succesvolle vertrekregeling bij Belastingdienst

De Belastingdienst moet 5000 banen schrappen. Vandaar dat er op 1 februari een vertrekregeling is ingesteld; werknemers krijgen een vertrekbonus van 2 jaarsalarissen (maximaal 75.000 euro) mee. De vertrekregeling is vooral interessant voor mensen met een goedbetaalde functie. Hoe hoger de functie en hoe langer het dienstverband, des te hoger de vertrekpremie.

Vakbond NCF luidt nu de alarmklok: er is onrust bij de Belastingdienst omdat de uitstroom te snel zou gaan en de verkeerde mensen willen vertrekken. Niet iedereen die zich heeft aangemeld is ook echt overbodig. Daarnaast was het de bedoeling dat het personeel gefaseerd zou vertrekken tot 2023. Ondanks dat de regeling nog geen 3 maanden bestaat hebben zich al 4200 mensen aangemeld. 

Albert van der Smissen van vakbond NCF vindt het een probleem voor de Belastingdienst. Hij vindt overigens niet dat de regeling zou moeten worden aangepast. "Wij hadden hiervoor gewaarschuwd, maar ze hebben dit zelf afgesproken en nu moeten ze woord houden."

Volgens de vakbond hebben veel medewerkers genoeg van alle reorganisaties van de afgelopen jaren. Ook zien veel werknemers op tegen de extra dienstjaren door de verhoging van de pensioenleeftijd. Het ministerie van Financiën wil de cijfers niet bevestigen.