Snookerlegende Steve Davis (58) bergt keu definitief op

Snookerlegende Steve Davis heeft zondag bekendgemaakt dat hij definitief zijn keu opbergt. De 58-jarige Engelsman was de laatste jaren al meer analist dan speler, maar echt afscheid nemen kon hij nooit, tot vandaag.

Davis werd in de jaren 80 zes keer wereldkampioen en voerde tussen 1983 en 1990 non-stop de wereldranglijst aan. Een aantal jaar geleden raakte hij al zijn tourkaart kwijt voor de Pro Tour, maar op basis van zijn prestaties had hij een wildcard voor het leven en mocht hij altijd, mits er plaats was, aan de kwalificatietoernooien meedoen. 

Steve Davis verloor vorige week in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap van Fergal O'Brien met 10-4. Vandaag kondigde hij op de BBC aan dat dat zijn laatste wedstrijd was. "Het was een fantastisch verhaal. Ik had veel geluk dat ik van mijn hobby mijn beroep kon maken en zo'n geweldig avontuur kon beleven. Maar ondertussen voelde ik me de opa van de sport", zei Davis.

Steve Davis staat hier nog te kijken hoe hij perfect een bal kan potten. (PRO SHOTS/Action Images)
Steve Davis staat hier nog te kijken hoe hij perfect een bal kan potten. (PRO SHOTS/Action Images)

In 2005 haalde Davis voor het laatst een finale van een rankingtoernooi. Hij verloor toen in de finale van de UK Championship Ding Junhui. Davis won in totaal 28 rankingtoernooien en staat daarmee gedeeld tweede op de allertijdenlijst met Ronnie O'Sullivan en John Higgins.