Vardy rood bij gelijkspel Leicester City

Jamie Vardy speelde in positieve en negatieve zin een hoofdrol in de competitiewedstrijd van Leicester City tegen West Ham United. Zijn ploeg redde het met tien man niet.

De zegereeks van Leicester City blijft indrukwekkend. Maar tegen West Ham United leek het er lange tijd op dat een overwinning dit keer lastig zou worden. Dat kwam met name door Vardy, die een belangrijke rol speelde in de wedstrijd. De spits onderscheidde zich na achttien minuten spelen in positieve zin. Hij liet zich gelden met een schitterend doelpunt. Ngolo Konté stuurde hem links de diepte in en met een diagonaal schot was Vardy trefzeker.

Hij zou het einde van de wedstrijd niet halen. Vardy had in de 28ste minuut al een gele kaart gepakt en deed dat vlak na de rust nogmaals. In de 56ste minuut mocht hij inrukken van scheidsrechter Jonathan Moss. Leicester moest alle zeilen bijstellen voor de overwinning, maar werd dwarsgezeten door de arbitrage.

Moss gaf even later namelijk ook nog eens een penalty aan West Ham United. Invaller Andy Carroll benutte dat buitenkansje in de 84ste minuut. Twee minuten later zorgde Aaron Cresswell voor een stunt door WHU een voorsprong te bezorgen. Leicester mocht van geluk spreken dat het daarna nog terugkwam in de wedstrijd. Leonardo Ulloa mikte vanaf de strafschopstip raak in de vijfde minuut van de blessuretijd. Scheidsrechter Moss ging onder begeleiding van stewards van het veld.