Sprookje Fed Cup-dames voorbij

Het sprookje van het Nederlandse Fed Cup-team is voorbij. In de halve finale van het tennistoernooi voor nationale vrouwenteams moest Nederland na een hevige strijd buigen voor Frankrijk. 

In Trélazé stond het na vier wedstrijden in het enkelspel 2-2: Kiki Bertens won twee duels, Arantxa Rus en Richel Hogenkamp verloren beiden hun wedstrijd in het enkelspel. Daardoor moest de beslissing zondag vallen in het dubbelspel en daarin namen Bertens en Hogenkamp het op tegen Caroline Garcia en Kristina Mladenovic. 

Het Nederlandse duo won de eerste set met 6-4 en was nog één set verwijderd van een historisch plekje in de Fed Cup-finale. In set twee werd echter duidelijk waarom Mladenovic en Garcia met de negende en veertiende plek toch wel erg hoog staan op de wereldranglijst in het dubbelspel.

Op de beslissende momenten waren ze te sterk voor Bertens en Hogenkamp, waarbij het beslissende moment op 3-3 kwam: het Nederlandse duo dacht de break binnen te hebben, maar de scheidsrechter besloot - weliswaar terecht - dat de bal van de Françaises niet uit, maar in was. Mladenovic/Garcia wonnen de game alsnog en trokken de set met 3-6 naar zich toe. 

In de beslissende derde set kwamen de Nederlandse speelsters eigenlijk geen moment echt lekker in hun spel. Nadat Hogenkamp twee op het oog zeer makkelijke ballen buiten de lijnen wist te slaan was het verzet gebroken. Mladenovic/Garcia maakten het met 3-6 af en beslisten het duel. 

In de finale zal Frankrijk in november tegen Tsjechië spelen, dat met 3-2 van Zwitserland won.