Eerste WTCC-podium voor Catsburg na zenuwslopende race

Coureur Nick Catsburg heeft voor het eerst in zijn loopbaan het podium gehaald in het World Touring Car Championship. De 27-jarige Nederlander mocht van de tweede plek vertrekken en stuurde zijn Lada na een zenuwslopende race naar plek drie. Na Tom Coronel is hij de tweede Nederlander ooit die het WTCC-podium haalt.

Bij de start werd Catsburg verschalkt door de Citroën van José Maria Lopez, maar in de eerste bocht beukte de Nederlander zich een weg voorbij de Franse polesitter Yvan Muller. Die viel na een paar ronden weg vanwege een hard duel met Rob Huff, terwijl Catsburg tweevoudig wereldkampioen Lopez aanviel en met een briljante actie zelfs van de koppositie stootte. De Argentijn liet via de boordradio al snel weten dat er iets mis was met zijn auto, wat op de onboardbeelden duidelijk te horen was.

Halverwege de race reed Lopez nog altijd op plek twee, met de Honda's van Tiago Monteiro, Huff en Norbert Michelisz in zijn nek. Catsburg maakte dankbaar gebruik van de harde gevechten en sloeg een klein gaatje. Dat begon met enkele ronden te rijden echter snel te slinken en met twee ronden te rijden sloot Lopez weer aan bij de Nederlander. 

Catsburg verdedigde fantastisch en haalde werkelijk alles uit de Lada, maar bij het ingaan van de slotronde moest hij zich toch echt gewonnen geven tegenover Lopez. Monteiro maakte direct gebruik van de ruimte en verschalkte Catsburg enkele honderden meters verderop ook. Het leek er even op dat Michelisz de Nederlander zelfs nog van het podium zou rijden, maar een tikje van de Volvo van Ted Björk haalde Michelisz weg achter Catsburg, die zo zijn eerste podium binnen kon slepen. Lopez won de race, Monteiro werd tweede.

Tom Coronel rukte vanaf de vijftiende plek nog op naar plaats tien, goed voor één punt.