FOK! Wat een weer: stapelwolken en buiig

Vandaag ontstaan er vrij veel stapelwolken en komen er flink wat buien tot ontwikkeling als we het KNMI mogen geloven. De buien nemen in de loop van de middag af en vanuit het westen breekt op steeds meer plaatsen de zon door. De temperatuur komt niet boven de 10 graden uit en daarmee is het behoorlijk frisjes vandaag. De overwegend matige wind komt uit het noordwesten.

Zon op 06:37
Zon onder 20:42
Zonkracht

 4 / 2

Gisteren was ik op Landgoed Hoenderdaell, en twee keer per dag geven ze daar een roofvogelshow. Ik hield in eerste instantie wat meer afstand, toen ik toch dichterbij kwam had ik de mazzel dat er een van de (kleinere) roofvogels een tussenlanding op mijn hoofd maakte. Heel apart om mee te maken. Dit is een sneeuwuil, voor velen bekend door Hedwig uit Harry Potter.

Roofvogelshow in Hoenderdaell (Foto: DJMO)
Roofvogelshow in Hoenderdaell (Foto: DJMO)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

 Wikiweetjes van vandaag
 1970 De Apollo 13 keerde veilig terug, na een bijna-ramp in de ruimte.
 1975 De Rode Khmer viel Phnom Penh binnen, en Pol Pot werd premier van Cambodja.
 1986 Met het tekenen van een symbolisch vredesakkoord kwam er een einde aan de 335-jarige oorlog tussen Nederland en de Scilly-eilanden.
 1987 De Philipsdam werd gesloten, hiermee werden de Deltawerken voltooid.
 2008 De Nederlandse film Dunya en Desie in Marokko werd uitgebracht.


Trailer Dunya en Desie