Tafeltennisster Eerland loopt Olympische Spelen individueel mis

Tafeltennisster Britt Eerland zal individueel niet in actie komen op de Olympische Spelen van komende zomer in Rio de Janeiro. De Nederlandse nummer 93 van de wereld ging tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Halmstadt vrijdag onderuit tegen de Oekraïnse Tetyana Bilenko, de mondiale nummer veertig: 0-4.

Eerland had sowieso al een forse stunt nodig om een van de tien beschikbare startbewijzen voor de Spelen te veroveren in de Zweedse stad. De kans is echter wel erg groot dat ze later in het jaar alsnog de koffers in mag pakken voor een reis naar Brazilië, want het Nederlandse damesteam plaatst zich normaal gesproken voor de Spelen. Eerland is daar naast Li Jiao en Li Jie de derde Nederlandse speelster.

Li Jiao plaatste zich met haar gouden medaille op de Europese Spelen vorig jaar al voor Rio, Li Jie is op het moment van schrijven nog aan het spelen op het OKT. Als ze daar uitgeschakeld wordt heeft ze overigens nog altijd bijna honderd procent kans om zich via de wereldranglijst gewoon te plaatsen voor het individuele toernooi in Brazilië: Li is de nummer 24 van de wereld.