Monster van Loch Ness ontdekt

Tijdens de zoveelste jacht op het monster van Loch Ness was het eindelijk raak. Onderzoekers ontdekten het monster op een diepte van 180 meter. Het was 10 meter lang, stelde de apparatuur vast. Nadere bestudering en raadpleging van de archieven wees uit dat het helaas ging om een filmmodel dat regisseur Billy Wilder in 1969 had gebruikt.

In The Private Life of Sherlock Holmes gaat hoofdrolspeler Christopher Lee in Schotland op zoek naar een verdwenen man en stuit en passant op het monster. Wilder had daarvoor een kleine onderzeeër laten bouwen. Het model zonk later jammerlijk.

Een robot van een Noors bedrijf ontdekte de vergeten overblijfselen op de bodem van het mysterieuze meer. Loch Ness is vanwege de diepte (maximaal 226 meter) lastig te onderzoeken. Behalve de mini-onderzeeër vond de robot nog een onbekend 8 meter lang scheepswrak. In het verleden brachten de monsterlijke zoektochten ook een bommenwerper, een raceboot en een eeuw oud vissersbootje aan het licht, meldde toeristenorganisatie VisitScotland.

Roestend monster van Loch Ness ontdekt
Roestend monster van Loch Ness ontdekt (Foto: BuzzO)