Felle buien trekken nu van west naar oost

Een zeer actieve buienlijn trekt op dit moment over het westen van het land weg naar het oosten. Vanmiddag rond 15.00 uur ontstonden plotseling op enkele plaatsen in Noord- en Zuid-Holland enkele zeer zware buien. 

De buien begonnen als enkele cellen van Den Helder tot Leiden en groeien op dit moment uit tot zwaardere buien die richting het oosten trekken. Er komen berichten van flinke onweersklappen in West-Friesland, Amsterdam en de regio Leiden. Een oplettende spotter uit Leiden maakte een foto van een funnelcloud boven de stad. Of de funnel uitgroeide tot een kleine windhoos is nog niet bekend, maar op het forum kun je een foto zien. 

Veluwe en Flevoland
Ook boven de Veluwe hangt op dit moment een zeer zware onweersbui en ook boven Flevoland lijkt het nodige te ontstaan. De verwachting is dat de buien verder naar het oosten trekken. Of de avondspits er nog last van gaat krijgen is nog onbekend. Gisteren werd al gewaarschuwd voor de buien maar het lijkt erop dat de felheid van deze buien toch enigszins onverwacht is

Heb jij als oplettende user mooie foto's van het onweer, zet ze dan even als reactie in dit bericht of plaats ze op het forum!