CL: Uitslag Real Madrid - VfL Wolfsburg

De show van Cristiano Ronaldo. De Portugees was vorige week nog onzichtbaar, maar met drie treffers schiet hij zijn Real Madrid ten koste van VfL Wolfsburg een ronde verder: 3-0.

De omschrijving van de opdracht was in ieder geval simpel te begrijpen. Na de 2-0 nederlaag in Duitsland, wisten de Madrilenen dat er drie keer gescoord moest worden voor een overwinning. En daarbij moest de Spaanse ploeg de Duiters van een treffer afhouden. Een simpele opdracht, maar bijzonder lastig uit te voeren.

Zo was de gedachte vooraf tenminste. Maar sterspeler Ronaldo dacht daar heel anders over. Hij loste het in zijn eentje op. Na twintig minuten was de verliespartij van het eerste duel van dit tweeluik al weggepoetst. Het betekende voor Ronaldo zijn veertiende en vijftiende in dit Champions League-seizoen.

Na twintig minuten langszij

Eerst tikte hij eenvoudig raak uit een scherpe voorzet van Daniel Carvajal en nog geen minuut later kopte de Portugees knap binnen uit een hoekschop van Toni Kroos: 2-0. Het was een storm die ongeveer 25 minuten duurde. Daarna liet de gastheer Wolfsburg weer engigszins in het spel komen. Dat liep bijna verkeerd af, maar Bruno Henrique nam teveel tijd toen hij in een kansrijke positie kwam. Verder dan die mogelijkheid kwamen de bezoekers voor de rust niet meer.

Na de pauze bleef het lang rustig in het Estadio Santiago Bernabéu. Op het veld, tenminste. Beide ploegen oogden enigszins zenuwachtig. De thuisclub was gespannen, omdat het bij één treffer van Wolfsburg over kon zijn en de Duitsers hielden nog altijd rekening met een derde Madrileens doelpunt. Die kwam er uiteindelijk ook.

De enige echte Ronaldo-show

Ronaldo, het Portugese fenomeen, toonde opnieuw zijn klasse. En ook nu via één van zijn specialiteiten: de vrije trap. Hij schoot de bal enigszins fortuinlijk door de muur en daardoor was sluitpost Diego Benaglio wederom kansloos: 3-0. Het was de Ronaldo-show. Zestien treffers in de Champions League en met die laatste drie bracht hij zijn Real Madrid ogenschijnlijk naar de halve finales van het miljoenenbal.

Bij aanvang van dit tweede duel in het tweeluik tussen Real Madrid en Wolfsburg was de mogelijkheid voor de Duitsers om een ronde verder te gaan nog aanzienlijk. Die droom viel na twintig minuten al in duigen. En die ploeg heeft er eigenlijk ook nooit aanspraak op gemaakt. De gastheer was superieur en heeft de nederlaag van vorige week aan de hand van de ontketende Ronaldo weggepoetst. De halve finales zijn een feit.