Timmer stopt als schaatscoach

Marianne Timmer stopt als coach van haar schaatsteam. De 41-jarige drievoudig olympisch kampioene had de afgelopen drie seizoenen samen met Gianni Romme de rijders van Team Continu onder haar hoede. Ze gaat verder als onafhankelijk adviseur, zo meldde ze aan de Telegraaf.

De huidige ploeg van Timmer kende een lastig jaar. Zo werd schaatsster Thijsje Oenema opnieuw getroffen door kanker en was Margot Boer aan haar laatste seizoen bezig. Timmer: "Maar daarvoor heb ik prachtige jaren gehad met mijn meiden en mooie successen geboekt."

Hoe de toekomst van het team eruit gaan zien weet Timmer niet. "We zijn aan het kijken hoe we iedereen elders onder kunnen brengen richting Pyeongchang 2018. De ploeg houdt op te bestaan, in ieder geval in de setting van afgelopen seizoen. Maar met Continu kijken we of we ze kunnen behouden als co-sponsor."

In ieder geval is de coach er niet meer direct als coach bij betrokken. "Ik denk dat ik op andere terreinen beter tot mijn recht kom. Ik heb goed nagedacht en me afgevraagd of ik in mijn werk als coach mijn ei wel volledig kwijt kon. In alle eerlijkheid denk ik dat mijn grote kracht elders ligt."